Prehrambena industrija

Brz napredak i razvoj tehnologije u prehrambenoj industriji doveo je do visokog nivoa integracije plastičnih polimera u ovom segmentu proizvodnje. Prisutnost industrijske plastike u mašinama za proizvodnju hrane je doprinela znatno efikasnijoj proizvodnji i izdrżljivosti ovih mašina što znatno povećava vremenske periode izmedju remonta.

Komponente izradjene od plastičnih materijala zahtevaju saglasnost sa evropskim sertifikatima o bezbednosti (1935/2004/EC, 10/2011/EC and 2023/2006/EC) što naši proizvodi ispunjavaju.

ZUPČANICI I LANČANICI ZA PREHRAMBENE MAŠINE

Iako se koriste u većini drugih industrija ovi proizvodi u prehrambenoj industriji moraju imati sve prehrambene sertifikate i zbog toga se prave od ekstrudiranog Poliamida i POM Poliacetala zbog odličnih mehaničkih osobina, ali prvenstveno zbog sertifikacije koje poseduju u dodiru sa hranom.

ROLERI ZA TRANSPORTER HRANE

Najcesce se prave od POM Poliacetala i Polietilena 1000 zbog jako niskog koeficijenta otpora, i otpornosti na habanje. Svi nasi proizvodi koji se koriste u dodiru sa hranom imaju evropske sertifikate koji ovo dozvoljavaju.

ZUPČANICI ZA MAŠINE ZA PUNJENJE

Prave se od POM Poliacetala ili Poliamida. Usred jako visoke eksploatacije ovih mašina koje rade u 3 smene , ovi materijali pružaju jako dugačak rok trajanja. Ovi zupčanici su u konstantnoj rotaciji i zbog niskog koeficijenta otpora zadržavaju nisku operativnu temperaturu i u većini slučajeva ne zahtevaju nikakvo podmazivanje .

DASKE I PANJEVI ZA SEČENJE MESA

Ovi proizvodi se prave od Polietilena 500. Polietilen iako je najjeftiniji među polimerima u našoj ponudi je izuzetno žilav materijal i kao takav izuzetno otporan na udarce i sme da se koristi u dodiru sa hranom.

RADNE PLOČE

Radne ploce se prave od Polietilena 500 i od POM Poliacetala. Mogu se fiksirati za razne povrsine fisknom vezom ili zahvaljujuci niskom koeficijentu otpora mogu biti klizne.

POVEZANI PROIZVODI

ZATRAŽI POSEBNU PONUDU

TOP Pozovite nas